Seguidors

dimarts, 21 de febrer del 2012

Bunyols de bacallà

Ingredients: 125 ml d'aigua, 65 gr. de mantega, 65 gr. de farina, sal, 2 ous mitjans, 200 gr. de bacallà desalat, oli d'oliva, 1 dent d'all i julivert. 



Es posa en una caçoleta l'aigua i la mantega, quan comença a bullir s'hi afegeix la farina de cop. Barrejar bé amb una cullera de fusta  fins que es formi una massa que es desenganxi de la caçola. Apartar del foc. Anar afegint els ous d'un en un fins a formar una massa cremosa.

Posar al foc una paella amb l'oli per que es vagi escalfant.

A part, triturar en una picadora el bacallà, l'all i el julivert. Barrejar amb la massa anterior.

Formar boletes (jo les faig amb l'estri de fer les boles de gelat mullat amb una mica d'oli) i fregir a la paella que ja tenim preparada. Conforme les anem treient de la paella les deixem escorre a sobre de paper de cuina per que absorbeixi l'oli sobrant i ja es poden servir. Surten unes 12 unitats grossetes.

Magdalenes i petites mones cupcake



La Base ; La mateixa de la meva entrada anterior. (Pa de pessic). El temps de cocció al forn es reduïra a 10-12 minuts a 180 graus.

Decoració : estrelles amb sucre glass, les rodones amb sucre normal i les tipo cupcake amb la mateixa crema de mantega amb que pintem les tartes tipo Sara o les mones i fent servir una mànega pastissera.




Les de mantega es conserven a la nevera.


dijous, 16 de febrer del 2012

Tarta Sara





Tarta Sara

Base Pa de Pessic: 6 ous, 180 gr.sucre, 200 gr. de farina

Encendre el forn a 180 graus i només la part de baix.

Batre durant deu minuts amb batedora eléctrica de varilles els ous amb el sucre. Amb una espàtula de fusta, afegir la farina  poc a poc  fins que tot estigui ben barrejat amb moviments molt suaus.
Enfornar 25-30 minuts ( depen de la potència del forn) fins que punxant amb un escuradents surti totalment sec.
Deixar 5 minuts més amb el forn apagat i la porta oberta.Seguidament treure i deixar refredar.

Almívar: 250 cl. aigua, 250 gr.sucre

Portar a ebullició els dos ingredients, reservar.

Crema de mantega: 250 gr.de mantega,250 cl. d'almívar.

Batre 10 minuts la mantega amb les varilles eléctriques fins que quedi ben blanca, anar incorporant 3/4 parts de l'almívar reservat.



Melmelada: La que més us agradi.

Licor: Conyac, rom..(un rajolí)

Cireretes confitades

Ametlles laminades: Jo les compro al Mercadona.

Torrar amb el grill del forn unes ametlles laminades per decorar.


Girar el pa de pessic, tallar pel mig i regar amb la resta de l'almívar barrejat amb una miqueta de licor (conyac, rom..).Fer una capa de melmelada.



Tapar el pa de pessic i tornar a regar.Cobrir tot el pastís amb la crema de mantega. Decorar tos els voltants amb l' ametlla torrada i per sobre amb les cireretes.


(La recepta base es de la Dolorss)