Tarta Sara
Base Pa de Pessic: 6 ous, 180 gr.sucre, 200 gr. de farina
Encendre el forn a 180 graus i només la part de baix.
Batre durant deu minuts amb batedora eléctrica de varilles els ous amb el sucre. Amb una espàtula de fusta, afegir la farina poc a poc fins que tot estigui ben barrejat amb moviments molt suaus.
Enfornar 25-30 minuts ( depen de la potència del forn) fins que punxant amb un escuradents surti totalment sec.
Deixar 5 minuts més amb el forn apagat i la porta oberta.Seguidament treure i deixar refredar.
Almívar: 250 cl. aigua, 250 gr.sucre
Portar a ebullició els dos ingredients, reservar.
Crema de mantega: 250 gr.de mantega,250 cl. d'almívar.
Batre 10 minuts la mantega amb les varilles eléctriques fins que quedi ben blanca, anar incorporant 3/4 parts de l'almívar reservat.
Melmelada: La que més us agradi.
Licor: Conyac, rom..(un rajolí)
Cireretes confitades
Ametlles laminades: Jo les compro al Mercadona.
Torrar amb el grill del forn unes ametlles laminades per decorar.
Girar el pa de pessic, tallar pel mig i regar amb la resta de l'almívar barrejat amb una miqueta de licor (conyac, rom..).Fer una capa de melmelada.
Tapar el pa de pessic i tornar a regar.Cobrir tot el pastís amb la crema de mantega. Decorar tos els voltants amb l' ametlla torrada i per sobre amb les cireretes.
(La recepta base es de la Dolorss)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada